4

Roadtrip på Island (The Golden Circle)

Island - worktravelknit

Roadtrip på Island

Jeg skal være bedre til at få skrevet mine indlæg løbende, så de ikke kommer som her – en måned forsinket. Men november og december har været nogle rigtige travle måneder for mig. Endda med begrænset strikketid. Heldigvis fik jeg presset to rejser ind i kalenderen, først Marokko og nu Island. Turen fik jeg i fødselsdagsgave i sommers af min kæreste. Det var også vores første rejse sammen, hvor vi lejede en bil for at køre rundt selv på egen hånd. Ikke fordi det ellers var umuligt at komme rundt på, men mange af de arrangerede busture kostede stort set det samme som et par dages billeje. Så nu skulle det altså være. Vi lejede bil gennem Hertz, hvor der ventede os en lille rød Kia Picanto i lufthavnen. Det hele fungerede uden problemer, og vi havde endda opgraderet til den dyreste bilforsikring. Man kan jo aldrig vide. Vi havde faktisk en idé om at skulle køre rundt i bjergene i en kæmpestor firhjulstrækker. Men det var ikke nødvendigt til de ruter, som vi havde kigget på hjemmefra – og så kunne vi ligeså godt spare de penge.

Blue Lagoon

Dette sted på Island er et af verdens 25 vidundere og er formentlig til at finde på rigtig mange “bucket lists”. Det er et af de mest kendte geotermiske bade, hvor vandet er opvarmet fra undergrunden. Vi tog derhen den første aften, hvor der var helt mørkt – så jeg har faktisk ikke fået taget nogle billeder af stedet. Ja, vi måtte faktisk finde billeder på deres hjemmeside og Instagram for se, hvordan der rent faktisk så ud i dagslys. Det var lidt mærkeligt at bade i 40 graders varmt vand i komplet mørke. Men stadig en dejlig oplevelse, for det var jo hamrende koldt ellers! Til gengæld skal man bestille billetter og dermed adgang til den Blå Lagune på forhånd (som ligger i nærheden af lufthavnen i Keflavik), og det er forholdvist dyrt. Vi gav omkring 600 kr. pr. person for adgang til badefaciliteterne inklusiv leje af et håndklæde, en valgfri drink i baren og en ansigtsmaske. Så var den badetur også betalt! Billedet herunder er lånt fra Bluelagoon.com.

Island Blue Lagoon

Reykjavik

Vi var ikke så meget i centrum af Reykjavik, men vi fandt nogle spændende steder alligevel på vores små gåture. Et af stederne var loppemarkedet Kolaportið, hvor Benjamin fik købt en gammel jazz-plade. Men der var alt muligt andet til salg – både helt nyt og meget brugt! Tøj, sko, smykker, plader, elektronik, madvarer, dimser og gadgets fra Kina, og selvfølgelig tykke uldtrøjer til at holde sig varm med. Lige uden for hallen lå der en pølsevogn – også kendt som stedet med den bedste hotdog i Reykjavik. Nemlig Bæjarins Beztu Pylsur. Det var en billig frokost, men jeg var ikke helt overbevidst om, at der skulle være noget specielt ved den. Vi gik efterfølgende en tur på den isbelagte sø ved rådhuset. Jeg var lidt bekymret. Der var trods alt et kæmpe hul for enden af søen, hvor ænder, gæs og svaner svømmede rundt. Men der skete nu ikke noget. Senere på aften fik vi rensdyrsuppe serveret i en stor udhulet madbolle som skål på Svarta Kaffið beliggende på gågaden Laugavegur. Mens vi spiste vores mad, så kom Coca Cola-lastbiler pludseligt kørende forbi i et juleoptog med deres musik. Det fik stort set alle gæster og medarbejdere ud af caféen for at tage billeder af begivenheden.

Island Reykjavik

The Golden Circle

Vi havde ikke pakket nok varmt tøj (og fodtøj for den sags skyld) til turen, så vi havde lag på lag af alt det tøj, som vi havde med i håndbagagen. Heldigvis var der varme i sædet i den lille bil 😄 Første stop var forbi en bager, hvor jeg købte nogle sandwiches til turen og en virkelig stor kanelsnegl, som var større end mit eget hoved. Det var lækkert, og så var jeg ellers klar til vores første roadtrip! Vi brugte kør-selv ruten fra bloggen IHeartReykjavik.net. Med fri data i EU, så var det super nemt at køre efter Google Maps som vores GPS.

Þingvellir Nationalpark

Island Pingvellir

Island Pingvellir

Island Pingvellir

Laugarvatn Fontana

Island Laugarvatn

Geysir

På trods af minusgrader og upraktisk fodtøj, så var det helt klart det værd at køre ud et af højdepunkterne på ruten. Denne gejser var omringet af turister med diverse kameraer, stativer og andet udstyr for at tage det perfekte billede. Når gejseren var i udbrud. Det gik dog ikke længe imellem hver gang, så man skulle ikke fryse alt for længe.

Island Geysir

Island Geysir

Gullfoss Vandfald

Dette sted var fantastisk smukt. Helt vanvittig udsigt. Det var hele køreturen værd (og man kunne jo nyde naturen på vejen). Solen var på vej ned, da vi ankom – men det gjorde ikke oplevelsen mindre mindeværdig af den grund.

Island Gullfoss

Secret Lagoon

På vejen hjem (vi boede lidt uden for Reykjavik) kørte vi forbi Secret Lagoon for at få varmen igen efter en lang dag på farten. De anbefaler, at man bestiller billetter på forhånd, men vi tog bare chancen. Heldigvis var der plads til os! Det er meget mindre end den Blå Lagune, men til gengæld er prisen også en helt anden. Her gav vi ca. 200 kr. pr. person, og det var med leje af håndklæde inkluderet. Selvfølgelig skulle det første prøves, men her kunne man alligevel have været forbi tre gange til samme pris.

Et godt tip er at komme balsam i håret og sætte det op, inden man hopper i vandet. Ellers kan man godt få rigtig tørt hår – og få en kamp med at rede det ud. Men i hvert fald kan dette sted klart anbefales! Vi kørte ind til Rekjavik by efterfølgende for at finde noget aftensmad. Det blev Tommy’s Burger Joint, som også findes i Kødbyen i København. Der havde vi ikke været før, så det blev altså på Island, at vi fik deres burgere. En perfekt afslutning på dagens tur.

Island Secret Lagoon

Island Secret Lagoon

Og hvad så med nordlys?

Jamen, vi kørte ud af byen alle aftener og ventede til sent på natten for at se nordlys. Desværre så var vi nok bare uheldige. Der var klar og skyfri himmel, men ingen solaktivitet at finde ud fra vejrudsigten Vedur.is. Siden opdateres jævnligt, så man kan vurdere, hvornår på dagen man evt. skal køre ud. Vi må jo tilbage igen for at prøve igen! Vi overvejede også at rejse til Island igen henover nytår, men flybilletterne var steget så meget i pris, hvor det ikke længere gav mening at tage afsted. Så det må vi have til gode. Alt i alt var det en dejlig mini-kæresteferie ❤ (også selvom jeg skrev lidt eksamen undervejs – men det er der jo ikke noget nyt i!)

Island Reykjavik

Island Reykjavik

Måske kan du også lide

4 Kommentarer

 • Svar
  Maja Seidelin
  17. januar 2018 at 9:02 pm

  Wow, virkelig smukke billeder!

  • Svar
   Shanice
   23. januar 2018 at 9:04 am

   Tak søde Maja!

 • Svar
  10 år sammen og en årsdag i København - WORKTRAVELKNIT
  23. januar 2018 at 9:52 pm

  […] Roadtrip på Island (The Golden Circle) […]

 • Svar
  Passport holder med initialer i kernelæder - WORKTRAVELKNIT
  25. januar 2018 at 9:28 pm

  […] Roadtrip på Island (The Golden Circle) […]

 • Skriv en kommentar

  %d bloggers like this: