0

Roadtrip i Irland

Roadtrip i Irland

Sommerferie i skønne Irland

Roadtrip i Irland – inspireret fra vores tur til Island sidste vinter. Flybilletterne dertil var en del af min kærestes julegave fra mig, så vi havde glædet os længe til denne rejse. Det var også skørt, at jeg ikke havde været der før – på trods af at samtlige af mine opgaver og eksamener i folkeskolen og på gymnasiet omhandlede Irlands historie. Bare af ren interesse. Men vi kom endelig afsted, og det var virkelig en god tur. Vi kom heller ikke galt afsted, selvom vi (min kæreste) skulle køre på den modsatte side af vejen for første gang. Jeg slap heldigvis for at køre, så jeg bare kunne koncentrere mig om vores rute på Google Maps og valg af musik. Rimelig vigtige jobs, hvis du spørger mig 🙂 Nå, men vi startede med to dage i Dublin før vi hentede bilen hos udlejningsfirmaet.

Dublin

Vi ankom sidst på eftermiddagen, da flyet blev forsinket. Men heldet var med os i lufthavnen ved ankomst, for vi blev stoppet af en kvinde med netop to busbilletter ind til Dublin centrum. Billetterne var gyldige i 24 timer endnu, men hun var jo på vej hjem. Så ville vi ikke lige have dem, når nu det lignede at vi skulle med bussen alligevel? Jo, det ville vi selvfølgelig! Det var rigtig pænt af hende. Vi oplevede også noget lignende, da vi var i Budapest for nogle år siden. Vi stod ved indgangen til Gellert Spa og de termiske bade, hvor et ældre ægtepar havde købt to billetter ved en fejl. De havde ikke badetøj med, men de havde forstået det som man blot kunne kigge rundt derinde. De fik øje på os på vej til billetsalget, og i stedet for at forsøge at sælge dem til os (som vi nok havde hjulpet dem med), så spurgte de om vi ville tage imod billetterne. Vi kunne ikke helt forstå det, men endte så med at tage imod til sidst. Folk er simpelthen så gavmilde.

Da vi fik smidt tingene på hotellet, så gik vi en lille tur og endte på en pub for at få øl og aftensmad. Bagefter gik vi rundt omkring det hyggelige Temple Bar område. Næste dag var vi forbi Garden of Remembrance, Trinity College, Book of Kells, Dublin Castle og St. Patrick’s Cathedral. Der var også god tid til at kigge i butikker, få en øl på en pub og aftenkaffe på en café med live musik.

Roadtrip i Irland - Dublin

Roadtrip i Irland - Dublin

Roadtrip i Irland - Dublin

 

Roadtrip i Irland - Dublin

Roadtrip i Irland - Dublin

Roadtrip i Irland - Dublin

Kilkenny

På vej til Kilkenny kørte vi lige forbi Duckett’s Grove i Carlow. Det var nok et af Benjamins favoritter blandt seværdighederne – og vi fik ellers set rigtig mange slotte og ruiner i løbet af turen. Vores roadtrip i Irland var officielt skudt igang. Vi gik en lille tur i byen inden vi begyndte at køre mod Blarney lidt uden for Cork, hvor vi skulle overnatte. Resten af vores ophold foregik faktisk i private hjem, som vi fandt via Airbnb.

Roadtrip i Irland - Carlow

Roadtrip i Irland - Kilkenny

Blarney

Vi hang på hovedet fra Blarney Castle for at kysse stenen, som siges at give fantatiske talegaver. Det var en skør oplevelse. Men udsigten fra slottet var virkelig flot og ren idyllisk at se de grønne områder. Hvis man er i området, så kan det virkelig anbefales at få aftensmad på Blarney Castle Hotel. Det er der de lokale spiser, og kokken har en lille skøn menu med friske råvarer tilpasset sæsonen. Vi fik ovnbagt kyllingeoverlår med blodpølse-fyld, samt dampede grøntsager, kartoffelmos og peber sauce. Desuden var der live irsk folkemusik!

Roadtrip i Irland - Blarney

Roadtrip i Irland - Blarney

Roadtrip i Irland - Blarney

Killarney

De næste par dage skulle vi overnatte i Tralee lidt uden for Killarney, som er et af punkterne i ruten Ring of Kerry. Et af de smukkeste steder var helt klart Killarney National Park. Vi pakkede en rygsæk med snacks og kaffe, og så gik vi ellers bare en lang tur derhenne – forbi Muckross House og Muckross Abbey. Vi var der omkring 3-4 timer. Det var helt klart tiden værd!

Roadtrip i Irland - Killarney

Roadtrip i Irland - Killarney

Roadtrip i Irland - Killarney

Roadtrip i Irland - Killarney

Ring of Kerry + Skellig Ring

Vi boede hos en rigtig sød familie i Tralee, som selv havde kørt begge ruter adskillige gange. De anbefalede os at følge ruten med uret og på den måde undgå at køre lige imod turistbusserne på de smalle landeveje, samt at tage Skellig Ring med som en lille omvej. Det blev vi glade for, selvom det lige gav nogle ekstra kilometer på turen. Skellig Island er også kendt fra Star Wars-filmene. Det var en skøn dag – dog en anelse for varmt til at køre rundt hele dagen. Men vi nød virkelig at se landskabet og ikke mindst den frihed. som vi havde med bilen.

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Roadtrip i Irland - Kerry

Kildare

Sidste stop inden vi skulle aflevere bilen igen i Dublin lufthavn og flyve hjemad var Kildare. På vej derhen så vi flere steder, hvor man kunne holde ind til siden og stable sten. Rock stacking. Vi fik også stablet en lille beskeden figur. Men der var et sted, som jeg rigtig gerne ville se inden vi skulle hjem – og det var Kildare Japanese Gardens, en del af Irish National Stud. Vi fik et kort over haven, hvor vi kunne gå igennem livets faser i en fortælling ved at følge punkterne i en bestemt rækkefølge. Et af dem var “ægteskabets bro” hvor de to individer forenes og vælger at gå i den samme retning fremadrettet. Det var nu meget hyggeligt. Bagefter tog vi en smut forbi byens outlet, Kildare Village. Om aftenen spiste vi på The Candied Walnut i Naas, hvor vi fik god mad, lækker dessert og en flaske rødvin. Det var en fed oplevelse at køre langs vestkysten, men næste gang (ja, vi skal tilbage igen) så skal vi også se Nordirland og få en bid mere af landets historie.

Roadtrip i Irland - Kildare

Roadtrip i Irland - Kildare

Roadtrip i Irland - Kildare

Roadtrip i Irland - Kildare

Roadtrip i Irland - Kildare

Roadtrip i Irland - Kildare

Nå, det blev til en længere billedserie om vores roadtrip i Irland end jeg lige regnede med. Tak fordi du blev hængende helt til slut 😉

Måske kan du også lide

Ingen kommentarer

Skriv en kommentar

%d bloggers like this: