3

Marrakech highlights

Marrakech highlights

Marrakech highlights

Måske en anelse forsinket. Det er nemlig allerede en måned siden, at jeg kom hjem fra Marokko. Og fire dage siden jeg kom hjem fra Island – men det kommer i et andet indlæg.. Nu vil jeg i stedet fortælle lidt mere om vores varme tur i sidste måned. Det var mellem 25-30 grader alle dage, og der var solskin og nul regn. Det hele var lige som det skulle være – altså på nær den eksamen der lige skulle klares sidst på ferien. Men det lykkedes at få den afleveret og stadig nyde turen de sidste dage.

Place Jemaa el-Fnaa
Den store markedsplads med små boder, hvor du både kan få mad, brugskunst og en masse dimser. Der er også caféer og restauranter på pladsen – både omkring og inden for den store souk. Der kan man nærmest finde alt, hvad hjertet begærer – og her kan man udfordre sig selv med at prutte om prisen. Nogle steder kan du forhandle ned til en femtedel af den oprindelige pris. Men det er stort set umuligt at komme igennem uden først at blive tilbudt henna-tatoveringer, se en slange bevæge sig til musik og stakkels aber der holdt i kæde, som skal underholde turister.. Ellers er det et skønt sted at sætte sig på en tagterasse og få en lækker is.

Marokko highlights

Marrakech museum
Det var her jeg fandt garn for første gang på turen! Der var en udstilling med malerier – og så garn hængende forskellige steder. Det er ikke særlig stort, men heller ikke dyrt. Desuden ligger det lige ved siden af den gamle koran skole – Ben Youssef Madrasa. Man skal bare lige være opmærksom på, at hvis man spørger om vej i dette område – så vil nogle folk bilde dig ind, at det hele er lukket. Til gengæld vil de meget gerne tage dig med til deres onkel, som tørrer læder i solen, og herefter til fætteren der kan lave argan oil og andet godt. Der er ikke nødvendigvis lukket. De vil bare gerne sælge dig noget, samt have “løn” for at have vist dig vej.

Marokko highlights

Marokko highlights

Ben Youssef Madrasa
En fantastisk flot bevaret koranskole, som er opført helt tilbage i 1500-tallet. Man kan gå gennem gangene og se de små kamre, hvor de studerende har boet. Det kan jeg virkelig anbefale at tage forbi, hvis man alligevel går en tur inde i byen.

Marokko highlights

El Badi Palace og Tombeaux Saadiens
Man kan se de gamle ruiner på El Badi Palace, og der var lidt a la Game of Thrones-vibes nogle steder, hvis man er til sådan noget (mig). Ikke så langt derfra ligger der et Saadiens mausoleum. Jeg er ofte fascineret af, hvor detaljeret udsmykket katolske katedraler og kirker kan være, men disse steder i Marrakech er helt fantastisk flot dekoreret til mindste detalje. Jeg synes i hvert fald, at det var inspirerende at se de forskellige farvekombinationer, mønstre og former rundt omkring. Der var så også en flot væg – hvor jeg fik en kæreste til at lege fotograf.

Marokko highlights

Yves Saint Laurent museum og Le Jardin Majorelle
Mine to yndlingssteder! De ligger begge to i den nye bydel. Selve YSL museet er ikke særlig stort. Man kan se forskellige modedesigns og tegninger gennem årene. Det er haven, Jardin Majorelle, der er lang kø til, og jeg kan godt forstå hvorfor. Det er en smuk botanisk have med eksotiske planter, flotte farver og et berber museum.

Marokko highlights

Marokko highlights

Marokko highlights

Le Jardin Secret
Endnu en botanisk have. Hvis man har travlt og kun kan nå en enkel have, så er det Majorelle man skal gå efter – hvis man spørger mig.

Marokko highlights

Marokko highlights

Atlasbjergene og Ourika Valley
Vi havde snakket om at tage på en dagstur op i bjergene. Men vi endte nok nærmere i en turistfælde. Vi bookede en tur gennem vores riad, og selvom de sikkert har planlagt ruten i bedste mening – så var det ikke lige, hvad vi havde håbet på. Køreturen var fin i sig selv, og vores chauffør var rar og fortalte om forskellige “turistfælder” man skulle undgå. Eksempelvis skal man ikke booke kamelridning i ørkenen, hvis de påstår at det kan gøres på en enkel dag. Man skal køre lige knap 700 km ud af Marrakech for at komme til den rigtige ørken. I stedet kommer man på en kameltur langs hovedvejen – en lille halv times kørsel fra byen. Nå, men tilbage til Atlasbjergene. Vi kørte igennem små landsbyer indtil vi kom til Setti Fatima. Herfra skulle vi vandre hen til forskellige vandfald, men der var glat flere steder og helt proppet med mennesker. Man kunne nærmest ikke være bekendt at kalde det for et vandfald… Efter turen var der reserveret bord til os på en restaurant ved vandet (strømme fra bjergene), hvor man kun måtte 3-retters menu. Til overpris. Det smagte heller ikke godt. Man kan sige, at det ikke var den rette tur for os – men det var i godt selskab, så det gik jo nok.

Marokko highlights

Marokko highlights

Nå, nu nåede jeg ikke at de forskellige spisesteder! Jeg fik også nogle gode tips på både bloggen og Facebook. Det kan være, at jeg skriver lidt om det i et andet indlæg ☺  Nu skal jeg videre til julefrokost 🎅 God weekend!

Måske kan du også lide

3 Kommentarer

 • Svar
  Maja Seidelin
  18. december 2017 at 1:29 pm

  Man får helt lyst til at besøge Marrakech! Gode billeder og en god stemning.
  Glædelig jul ❤️

  • Svar
   Shanice
   3. januar 2018 at 3:58 pm

   Tusind tak, søde Maja! Jeg håber også, at du har haft nogle dejlige dage i julen og ikke mindst kommet godt ind i det nye år ❤

 • Svar
  Roadtrip på Island (The Golden Circle) - WORKTRAVELKNIT
  10. januar 2018 at 4:42 pm

  […] Marrakech highlights […]

 • Skriv en kommentar

  %d bloggers like this: